Over ons

Werken op het Willem de Zwijger College betekent werken op een veilige en ambitieuze school met een fijne sfeer, waar leerlingen en docenten elkaar helpen en bij elkaar zijn betrokken. De docenten maken de lessen elke dag levendig en boeiend. Je daagt de leerling uit en biedt ze kansen om te excelleren, zodat zij met vertrouwen aan hun vervolgopleiding kunnen beginnen. ‘‘t Willem’ is een UNESCO-school: er wordt er veel aandacht besteed aan thema’s als vrede en mensenrechten, intercultureel leren en wereldburgerschap. Big History, leren programmeren met de modernste software, extra taalvakken zoals Spaans en Cambridge Engels en verschillende talentklassen zijn voorbeelden van extra activiteiten.

Naast klassieke lessen, zijn er veel projecten. Zo gaan leerlingen zelf meer doen en komen dan sneller tot nieuwe ideeën en oplossingen. Het Willem de Zwijger College faciliteert vanuit een goede begeleiding (nieuwe) docenten in een warme werkomgeving. Vanuit een positief pedagogisch klimaat kijken we samen met docenten en leerlingen over onze grenzen.

Het Willem de Zwijger College is gefuseerd met de Vitusmavo in Naarden. Vanaf 2022 zijn de scholen verder gegaan als Het Montessori Lyceum Gooise Meren. Als de laatste van de huidige leerlingen examen hebben gedaan, verdwijnt de naam Willem de Zwijger College.


Bij Willem de Zwijger College is de volgende vacature beschikbaar: