Over ons

De Vitusmavo is een kleinschalige vmbo-t school in Bussum. In de onderbouw wordt lesgegeven op mavo/havo niveau, in de bovenbouw zijn er mavoklassen. Zowel na leerjaar 2 als na leerjaar 4 is er doorstroom naar de havo op het Vituscollege of Willem de Zwijger College mogelijk, onze zusterscholen in Bussum.
 
De Vitusmavo is school met een ambitieus leerklimaat, waarin leerlingen ondersteund én uitgedaagd worden om hun talenten en capaciteiten verder te ontwikkelen. In schooljaar 2019-2020 zijn wij gestart met het onderwijsconcept mavo ToDo, waarbij leerlingen, naast ‘reguliere’ lessen een aantal keuze-uren en projecturen volgen. Daarnaast neemt LOB een grote plaats in, waarbij wij werken met klassenleraren per klas en individuele coaches voor iedere leerling. Er zijn veel activiteiten: sociaal, sportief, cultureel en creatief. Deze vinden veelal plaats in de ToDo-week, de afsluitende projectweek na iedere periode.
 
In 2022 is de Vitusmavo gefuseerd met het Willem de Zwijger College. Uit die fusie is een nieuwe brede school ontstaan, het Montessori Lyceum Gooise Meren. Zie voor meer informatie over de scholen en over de overkoepelende stichting de website van Volant, www.volant.nl.

Bij Vitusmavo is de volgende vacature beschikbaar: