Over ons

Het Vechtstede College is een middelgrote school voor mavo, havo, vwo en tweetalig vwo in Weesp. Wij combineren gedegen onderwijs met vernieuwingen, bijvoorbeeld op het gebied van ICT.

In ons onderwijs stellen we aan leerlingen hoge eisen, maar bieden we ook veel ruimte. Dat leidt tot goede resultaten, enthousiaste leerlingen en veel belangstelling van toekomstige leerlingen en hun ouders. 

Vanuit deze stabiele basis werken we onder meer aan digitalisering. Al onze leerlingen en docenten werken met een Chromebook en de Google Classroom-omgeving. Daarnaast staan we bekend om de aandacht voor kunst & cultuur. Elk jaar zijn veel leerlingen en docenten betrokken bij onze culturele activiteiten, zoals het Vechtstede Theater, het Open Podium en VSC Cultureel.

Het Vechtstede College maakt deel uit van de Gooise Scholen Federatie. Deze scholengroep hecht veel waarde aan professionele ontwikkeling. Er is bijvoorbeeld een eigen GSF Academie en een tweejaarlijkse onderwijsconferentie. Alle GSF-scholen zijn gecertificeerd als opleidingsschool.