Over ons

'Ieder kind gun je de Vuurvogel!'
Dit geldt niet alleen voor de sfeer die er op school heerst, maar ook voor de inhoud en opzet van ons onderwijs. Graag vertel ik u kort iets over onze school. We willen dat De Vuurvogel een warm nest is voor de kinderen en hun ouders.
Bij ons kunnen kinderen met plezier spelen samenwerken, ontdekken en leren. De prachtige omgeving met Bos, heemtuin, bibliotheek, zwembad, sporthal en de speelweiden; allemaal op loopafstand maken het tot de basisschool ervaring die we allemaal onze kinderen toewensen. En dat alles in een uniek gloednieuw schoolgebouw dat we vanaf maart 2021 in gebruik gaan nemen!

Samen
Samen met ouders werken we aan een school waarbinnen iedereen kan bijdragen naar vermogen. Kortom, De Vuurvogel is een plek waar je samen leert binnen het Jenaplan onderwijs. Jenaplan onderwijs is een leer- en leefgemeenschap waar we door middel van onze beproefde uitgangspunten kinderen leren om zelfstandig en samen te werken op eigen niveau. En ook om je eigen werk te plannen en verantwoordelijkheid te dragen.

Vaardigheden
We luisteren naar elkaar en leren positieve kritiek te geven en te ontvangen. Dat zijn vaardigheden die je je hele leven van pas zullen komen! Het Vuurvogelteam heeft de afgelopen decennia een schat aan pedagogisch didactische ervaring opgebouwd. Samen staan we voor de kwaliteit van het onderwijs.

Erkende Jenaplanschool
We zijn een erkende Jenaplanschool. Wij beschikken over twee locaties. Er gaan zo'n 320 kinderen bij ons naar school. De Vuurvogel is een openbare basisschool. Wij staan open voor alle kinderen, ongeacht afkomst, ras en levensovertuiging. Onze school valt onder het bestuur van Stichting Conexus te Nijmegen. Op deze site kunt u informatie vinden over onze school, het Jenaplan onderwijs en de verschillende organisaties en instellingen die aan onze school verbonden zijn.

Bij De Vuurvogel zijn de volgende 4 vacatures beschikbaar: